Història


Joventuts Musicals de Maó va néixer l’any 1959 impulsada per una grup de joves estudiants universitaris i un grup de joves de la localitat amants de la cultura, tots ells amb inquietuds socials.
Durant més quinze anys la associació es mantingué lligada a l’Ateneu de Maó, on hi desenvolupava habitualment els seus concerts, alternant-ne alguns a l’auditori de la casa de la Cultura de Maó. Posteriorment l’Orfeó Maonès li cedí un local per a poder dipositar l’arxiu, fins que es decidí utilitzar els domicilis particulars dels seus presidents a fi de poder concentrar tota la documentació i facilitar el treball.
Fins el moment s’han oferit més de mil concerts públics, destacant les 34 edicions del Festival de Música de Maó que es celebra al Teatre Principal de Maó i s’ha convertit en un dels certàmens musicals d’estiu més importants del nostre país. A més, JJMM de Maó ha organitzat concerts per a les escoles, concursos musicals i diversos cursos de música.
Joventuts Musicals va iniciar els tràmits per a la restauració de l’orgue de Santa Maria a la dècada del 70, també va aglutinar músics professionals per a constituir una escola de música denominada Acadèmia de Santa Cecília, que degut a l’èxit assolit es convertí, amb els anys, en el Conservatori Professional de Música de Menorca.
La inquietud cultural va portar la creació d’un cor amateur denominat Coral Sant Antoni, que acaba de complir 25 anys. L’any 1998 Joventuts Musicals de Maó creà la primera orquestra professional de Menorca, coneguda com Orquestra de Cambra Illa de Menorca, agrupació que reuneix els músics menorquins que han fet de la música la seva professió i també altres músics de fora de l’illa per a completar les seves activitats.

Durant aquests anys d’història de l’entitat han anat desfilat pels nostres escenaris músics importants, tant espanyols com estrangers. Noms com Els Petits Cantors de Viena, el Melos Quartet, André Marchal, Boris Belkin, Paul Badura Skoda, Eva Mei, Pinchas Zukerman, Brodsky Quartet, Barbara Hendricks, Maria Bayo, Il Giardino Armonico, The Academy of St. Martin in the Fields, i un llarg etcètera, prestigien la gran labors desenvolupada per aquesta senzilla entitat que roman ben arrelada dins de la societat maonesa i menorquina en general.